Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

1 bochník

 

 

Podmáslový chléb je skvělou volbou, pokud zrovna nemáte k dispozici kvásek a potřebujete upéct chléb pouze s použitím droždí. Přidat můžete různé semínka či ořechy podle toho, na co máte zrovna chuť.

Suroviny:

300 ml podmáslí
50 ml vody 
2 lžíce oleje
1 lžička cukru
2 lžičky drceného kmínu
2 rovné lžičky soli (10 g)
380 g pšeničné chlebové mouky
120 g žitné chlebové mouky
10 g čerstvého droždí 

Postup:

1. Všechny suroviny dejte do formy pekárny. Nejprve tekutiny a sůl, pak mouku a ostatní suroviny. Droždí uložte nebo nadrobte nahoru na mouku.
2. Zapněte základní program Klasik, nastavte velikost chleba 1000 g, kůrku střední nebo tmavou a pekárnu zapněte.
3. Pekárna těsto vypracuje, nechá vykynout a následně i upeče.
4. Upečený chléb opatrně vyklopte na mřížku, vytáhněte z něj háky a nechte ho vychladnout.

ETA TIP: Podávat může jen tak, nebo servírujte s různými pomazánkami.