Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

6 porcí

15 minut

Medvědí česnek je právě v plné síle. Najdete ho volně v přírodě, má výjimečnou chuť i vůni a patří mezi životabudiče, je totiž plný zdraví prospěšných látek. Jeho sezona brzy končí, takže využijte čas a užijte si jeho nezaměnitelnou vůni a chuť. 

Suroviny:

200 g medvědího česneku
50 g kešu ořechů
50 g strouhaného parmezánu 
150 g extra panenského olivového oleje
Sůl a čerstvě umletý pepř dle chuti

Postup:

  1. Medvědí česnek omyjte tekoucí vodou, nechejte okapat a nasekejte ho nahrubo. Vložte do sekáčku, přidejte ořechy, parmezán, osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem. Nasaďte víko a vše rozmixujte do hladké konzistence.
     
  2. Hotové pesto přendejte do vyvařených sklenic, vrch zalijte olivovým olejem, aby pesto neoxidovalo a zavíčkujte. Výborné je s čerstvými těstovinami nebo na topinky. Pokud pesto nespotřebujete ihned, můžete jej uchovat v lednici, v uzavřené sklenici vám vydrží přibližně týden.