Perníčková vánoční granola

Perníčková vánoční granola

1 sklenice

50 minut
 

Chcete si vánoční období vychutnat, jak jen to jde? Dopřejte si tedy i skvělou vánoční snídani s chutí perníku, který je pro tento čas tolik typický. Recept pro vás připravila Martina z profilu Zdravě živená.        

Suroviny:

2 zralé banány (220 – 240 g)
100 g kokosového tuku
2 lžičky perníkového koření
2 lžičky mleté skořice
400 g ovesných vloček
100 g ořechů (v tomto případě mix vlašských a pekanových ořechů a mandlí)
40 g slunečnicových semínek
30 g chia semínek
50 g sušených brusinek
50 g rozinek
50 g sušených višní
50 g sušených hrušek nakrájených na kostičky

Postup:

1. Banán rozmačkejte nebo rozmixujte na kaši ve větší míse. Zalijte rozpuštěným, ne příliš horkým kokosovým olejem a přidejte perníkové koření se skořicí. Dobře promíchejte
2. V míse promíchejte vločky, nasekané ořechy, slunečnicová a chia semínka.
3. Sypkou směs dobře promíchejte s banánovou směsí a rozprostřete do vyššího plechu vyloženého pečicím papírem.
4. Vložte do trouby vyhřáté na 150 °C (režim horkovzduch) a pečte 30 – 35 minut. Během té doby – vždy po 10 minutách – promíchávejte, aby se granola dobře prosušila.
5. Hotovou granolu promíchejte se sušeným ovocem.