Pečená ovesná kaše

Pečená ovesná kaše

2-3 porce

35 minut

Snídaňových variací není nikdy dost a pokud už vás obyčejná ovesná kaše nudí, zkuste tuto pečenou se špetkou skořice podle blogerky Martiny Lancingerové.   

Suroviny:

80 g jemných ovesných vloček
1 lžíce chia semínek (15 g)
1 lžíce slunečnicových semínek (20 g)
1/2 lžíce kakaa (7 g)
40 g proteinu - doporučujeme 20 g čokoládového a 20 g bez příchuti (čokoládový je sladký a kaše by tak byla příliš sladká)
1/3 lžičky sody
1/2 lžičky mleté vanilky nebo skořice

1,5 zralého banánu
1 vejce
100 ml rýžového mléka

jahody
kokosový olej na vymazání pečicí mísy 

Postup:

1. Menší zapékací mísu lehce vymažte kokosovým olejem.
2. V míse smíchejte ovesné vločky, chia a slunečnicová semínka, kakao, protein, sodu a vanilku.  
3. Jeden banán rozmačkejte na kaši a promíchejte s vejcem a mlékem. Dobře promíchejte banánovou směs se sypkou. Nalijte do připravené pečičí formy a uhlaďte stěrkou.
4. Zbylý banán a pár jahod nakrájejte na plátky a rozprostřete po povrchu kaše. Vložte do trouby vyhřáté na 170 °C (režim horkovzduch) a pečte 30 minut.