Penne se smetanou a rajčaty

Italská kuchyně je známá svou jednoduchostí, přesto se v ní díky aromatickým bylinkám mísí výrazné chutě, které jen tak nezevšední. Pokud si chcete i vy dopřát dokonale krémové rajčatové těstoviny jako z italské restaurace, připravené s lehkostí a elegancí pro Italy typickou, pozvěte si na pomoc multifunkční tlakový hrnec Tauro, ve kterém uvaříte celý pokrm za méně než půl hodiny a bez nutnosti špinit další nádobí.
Suroviny:
2 lžíce oleje
1 větší cibule nakrájená nahrubo
4 stroužky česneku
150 ml suchého bílého vína
1 červená paprika
1 lžíce cukru
1 ½ lžičky sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
400 g krájených rajčat v konzervě
400 ml vody
250 g suchých penne těstovin
sůl, pepř dle chuti
125 ml smetany ke šlehání
strouhaný parmezán
nasekaná petrželka
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Zapněte program Vaření bez víka, přidejte olej, na kterém orestujte cibuli dosklovata, poté přidejte i česnek. Přilijte víno, promíchejte a počkejte, až se téměř odpaří. Vypněte program Vaření bez víka.
- Do hrnce přidejte papriku, cukr, sušenou bazalku, oregano, krájená rajčata, vodu a těstoviny. Osolte a opepřete dle chuti a dobře promíchejte. Nasaďte víko a nastavte program Tlakové vaření na 5 minut.
- Po skončení programu, stiskněte tlačítko STOP, odpusťte páru a sundejte víko. Zapněte program Vaření bez víka, přilijte smetanu a promíchejte. Ochutnejte, případně dochuťte solí, pepřem nebo cukrem. Pár minut povařte. Poté hrnec vypněte a nechte těstoviny ještě chvíli nasát omáčku. Podávejte posypané parmezánem a nasekanou petrželkou.