Lávové dortíky

Lávové dortíky si získají srdce všech milovníků čokolády. Již na první pohled lákají k zakrojení, když se však dostanete k jejich středu v polotekuté konzistenci, rázem se ocitnete v čokoládovém nebi. V kombinaci se zmrzlinou a kyselkavým ovocem se můžete těšit na explozi chutí a rozzářené oči degustátorů.
Suroviny:
1 lžíce moučkového cukru
125 g másla nakrájeného na kostky
100 g hořké čokolády
2 vejce
2 žloutky
1 lžičky vanilkového extraktu
6 lžic hladké mouky
¼ lžičky soli
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Máslo a čokoládu společně rozpusťte a důkladně promíchejte. Přidejte moučkový cukr a opět promíchejte. Přidejte vejce, žloutky, vanilkový extrakt, mouku, sůl a vypracujte těsto.
- Mističky vymažte máslem a naplňte je připraveným těstem do ¾ jejich objemu. Do tlakového hrnce nalijte 400 ml vody, vložte talíř na vaření potravin v páře. Mističky s těstem přemístěte do hrnce, nasaďte víko a nastavte program Tlakového vaření na 7-9 minut podle velikosti mističek.
- Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a odpusťte páru, vyjměte mističky a buďto dortíky vyklopte, nebo servírujte v mističkách.
- Dortíky posypejte moučkovým cukrem a podávejte teplé, nejlépe v kombinaci s vanilkovou zmrzlinou.
Doporučené