Opalovaný krém Crème brûlée

Dumáte nad ideální sladkou tečkou za slavnostním obědem či večeří? Crème brûlée je tou správnou volbou. Jeho jemná, tak akorát sladká chuť nepřehluší potěšení smyslů z předchozích chodů a efektní servírování v mističkách udělá dojem i na vzácné hosty. Příprava této francouzské pochoutky přitom vůbec není složitá.
Suroviny:
4 vaječné žloutky
20 g krystalového cukru
špetka soli
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkové pasty
3 lžíce cukru k posypání
alobal
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Do mísy přidejte vaječné žloutky, cukr a špetku soli. Společně utřete. Přidejte smetanu, vanilkovou pastu a společně promíchejte.
- Do hrnce vložte nástavec na vaření potravin v páře, přilijte 400 ml vody. Přichystejte si mističky, do kterých rozdělte připravenou směs. Mističky důkladně zakryjte alobalem a vložte do hrnce. Misky můžete vrstvit i na sebe, ale pozor na stabilitu, aby se vám některá z nich nepřeklopila.
- Nasaďte víko a zapněte program Tlakové vaření na 6 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP. Páru nechte uniknout přirozeně, poznáte to podle ventilu, který klesne dolů.
- Mističky opatrně vyjměte z hrnce a nechejte vychladit alespoň dvě hodiny. Před podáváním posypejte každou mističku cukrem a pomocí flambovací pistole nechte cukr na povrchu zkaramelizovat.