Ovesná kaše

Ovesná kaše

2 porce

25 minut

Ovesná kaše je jednoduchou, ale výživnou snídaní, svačinou či večeří, která vás díky své variabilitě jen tak neomrzí. Můžete ji ozdobit ovocem, oříšky, kakaem či sirupy přesně podle vaší momentální chuti a podávat ji teplou nebo studenou. Pokud navíc při přípravě použijete rostlinné mléko, rázem se z ní stane i veganská a bezlaktózová pochoutka. 

Suroviny:

kokosový olej (na vymazání nádoby)
100 g ovesných vloček
450 ml mléka (může být i rostlinné nemléko)
špetka soli
vanilkový extrakt, agáve, javorový sirup (volitelně dle chuti)
ovoce, oříšky, oříškové máslo, chia semínka, skořice, kakao (volitelně dle chuti)

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Nádobu vymažte kokosovým olejem, abyste zabránili nechtěnému připalování ovsa. Nasypte dovnitř ovesné vločky, osolte je a zalijte mlékem. Můžete dochutit vanilkovým extraktem, agáve, javorovým sirupem či jakýmkoliv jiným sladidlem. Nasaďte víko a zapněte program Tlakové vaření na 4 minuty. 

  2. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte uvolnit páru přirozeně po dobu 10 minut. Poté otočte ventil a odpusťte zbývající tlak. Ovesnou kaši servírujte s čímkoliv, na co máte chuť – s ovocem, oříšky, oříškovým máslem, chia semínky, skořicí, kakaem atd. 

 

Ovesná kaše