Pasta chips s cheddarovým dipem

Pasta chips s cheddarovým dipem

1 talíř

40 minut

Těstoviny, jak je neznáte. Už vás nudí obyčejné chipsy nebo tyčinky večer u televize? Bloggerka Natálie Černoušková si pro vás připravila “pasta chips” - těstoviny ve formě chipsů s pomocí horkovzdušné fritézy ETA Formio

Suroviny:

300 g těstovin uvařit dle návodu, ale vařte o 2-4 minuty méně

Na obalení:
2 PL uzené papriky
50 ml sójové omáčky
3 PL olivového oleje
2 PL rajčatového protlaku
3 PL srirachy

Postup:

1. Uvařené těstoviny obalte směsí na obalení.
2. Dejte do horkovzdušné fritézy na 20 minut na 180 °C a pak na 5 minut na 200 °C.
3. Pokud stále nekřupají, pečte déle. Záleží, jak moc jste těstoviny uvařili a jak moc byly měkké.
4. Několikrát během pečení promíchejte, ať jsou rovnoměrně upečené.
5. Na cheddarový dip smíchejte cheddar a smetanu v hrnci a míchejte do rozpuštění. Já dávám v poměru 1:1, záleží na tom, jak chcete mít dip tekutý.