Ovocné tacos (bez lepku)

Období dětských (i jiných) zahradních oslav je tady, a to znamená jediné – starosti s přípravou pohoštění pro hosty. Blogerka Martina Lancingerová ráda připravuje tyto ovocné tacos. V horkých letních dnech příjemně osvěží, a navíc potěší nejen chuťové buňky, ale také vaše oči.
Suroviny:
Pohankové placičky/palačinky:
1 vejce
200 ml rýžového mléka
100 g pohankové mouky
špetka soli
kokosový olej na smažení
javorový sirup na potření
Náplň:
170 g polotučného tvarohu (méně řídkého)
120 g řeckého jogurtu (může být nízkotučný)
čestvé ovoce - v tomto případě jahody a borůvky
Na posypání:
30 g xylitolu
10 lístků máty
Postup:
1. Vejce prošlehejte s mlékem. Přidejte mouku, malou špetku soli a metlou promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
2. Menší pánev anebo plotýnku na palačinky ETA Sorento Plus lehce potřete kokosovým olejem a smažte pozvolna z obou stran palačinky – těsto by mělo vyjít na 7 kusů. Pokládejte palačinky na sebe. Pokud připravujete palačinky na pánvi, seřízněte je podle šablony, mísy nebo hrnce na pravidelné kolo o průměru cca 15 cm.
3. Tvaroh promíchejte s řeckým jogurtem.
4. Ovoce nakrájejte na menší kusy.
5. Xylitol promixujte s mátou, aby byly lístky rozsekané najemno.
6. Palačinky lehce potřete javorovým sirupem na vnitřní straně. Potřete krémem, posypejte ovocem a mátovým necukrem – xylitolem. Ihned servírujte.
ETA TIP: Můžete navíc posypat hořkou čokoládou.