Olivový chléb

Olivový chléb

1 bochník

180 minut

Pro vynikající italské pečivo nemusíte jet na jih, Itálie může za vámi. S pekárnou ETA Delicca II si snadno připravíte olivový chléb, u kterého ještě umocníte italský nádech, pokud budete jeho kousky namáčet do misky olivového oleje. Perfektně si rozumí také se sýrovou pomazánkou a parmazánem nebo sušenými rajčaty.

Suroviny:

120 ml nálevu z oliv
250 ml vlažné vody
2 PL olivového oleje
400 g hladké mouky
250 g celozrnné mouky
8 g soli
20 g cukru
2 ČL sušené bazalky
7 g sušeného droždí
100 g nasekaných oliv

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Do nádoby nalijte nejprve nálev z oliv, vodu a olivový olej.
2. Poté přidejte obě mouky, sůl, cukr, sušenou bazalku a sušené droždí.
3. Jakmile budete mít připravenou směs, zapněte program KLASIK, střední kůrka, velikost 1250 g a počkejte na zvukový signál (10x pípnutí), který vás upozorní na přidání nasekaných oliv.