Nejlepší brownies podle Dezertiny

Nejlepší brownies podle Dezertiny

24 kusů

 

20 minut příprava + 40 minut pečení

 

Vláčné a chuťově intenzivní brownies jsou splněným snem všech milovníků čokolády. Kromě osvědčeného receptu se s námi Zuzana Zuzáková alias Dezertina podělila o tajný trik, který je při přípravě této luxusní laskominy zárukou úspěchu. 

 

Suroviny:

300 g másla
230 g hořké 60–70% čokolády, nalámané na menší kusy  
120 g holandského kakaa  
lžíce jemně mleté kávy
300 g třtinového cukru  
2 lžičky soli  
špetka mleté vanilky 
6 velkých vajec  
250 g hladké mouky

 Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Menší plech (přibližně 23x33 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.    

  2. Do mísy vsypte nalámanou čokoládu, třetinu kakaa a kávu.

  3. Máslo vložte do vhodného hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne bublat, vlijte jej do mísy s čokoládou a chvíli počkejte, než se čokoláda roztopí. Směs dobře promíchejte.

  4. V míse kuchyňského robota smíchejte cukr, vanilku, sůl a vejce. Použijte šlehací metlu a nechejte robot pracovat tak dlouho, dokud směs nebude opravdu nadýchaná. Může to být klidně i 10 minut.    

  5. Následně začněte pomalu přilívat a zašlehávat zchladnutou směs čokolády a másla tak, aby vznikla hladká hmota.    

  6. Nyní do mísy prosejte mouku i zbytek kakaa a opatrně zapracujte stěrkou.    

  7. Těsto přelijte do připraveného plechu, uhlaďte a vložte do předehřáté trouby na asi 20 minut.    

  8. Tajný trik a důležitý krok: Po 20 minutách vytáhněte plech z trouby, jednou či dvakrát s ním silně bouchněte o pracovní plochu, aby z brownies unikl nashromážděný vzduch. Poté nechejte dalších 20 minut dopéct.   

  9. Brownies krájejte a servírujte až poté, co dokonale vychladnou.   

ETA TIP: Vyzkoušejte také další varianty tohoto oblíbeného dezertu.

Brownies podle Dezertiny