Nejlepší brownies podle Dezertiny

Vláčné a chuťově intenzivní brownies jsou splněným snem všech milovníků čokolády. Kromě osvědčeného receptu se s námi Zuzana Zuzáková alias Dezertina podělila o tajný trik, který je při přípravě této luxusní laskominy zárukou úspěchu.
Suroviny:
300 g másla
230 g hořké 60–70% čokolády, nalámané na menší kusy
120 g holandského kakaa
lžíce jemně mleté kávy
300 g třtinového cukru
2 lžičky soli
špetka mleté vanilky
6 velkých vajec
250 g hladké mouky
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Menší plech (přibližně 23x33 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
- Do mísy vsypte nalámanou čokoládu, třetinu kakaa a kávu.
- Máslo vložte do vhodného hrnce a přiveďte k varu. Jakmile začne bublat, vlijte jej do mísy s čokoládou a chvíli počkejte, než se čokoláda roztopí. Směs dobře promíchejte.
- V míse kuchyňského robota smíchejte cukr, vanilku, sůl a vejce. Použijte šlehací metlu a nechejte robot pracovat tak dlouho, dokud směs nebude opravdu nadýchaná. Může to být klidně i 10 minut.
- Následně začněte pomalu přilívat a zašlehávat zchladnutou směs čokolády a másla tak, aby vznikla hladká hmota.
- Nyní do mísy prosejte mouku i zbytek kakaa a opatrně zapracujte stěrkou.
- Těsto přelijte do připraveného plechu, uhlaďte a vložte do předehřáté trouby na asi 20 minut.
- Tajný trik a důležitý krok: Po 20 minutách vytáhněte plech z trouby, jednou či dvakrát s ním silně bouchněte o pracovní plochu, aby z brownies unikl nashromážděný vzduch. Poté nechejte dalších 20 minut dopéct.
- Brownies krájejte a servírujte až poté, co dokonale vychladnou.
ETA TIP: Vyzkoušejte také další varianty tohoto oblíbeného dezertu.