Martinina bublanina

Martinina bublanina

1 bublanina

 

 

Připravte si skvělou višňovou bublaninu podle výherkyně druhého ročníku pořadu Peče celá země Martiny Kynstlerové. Vyvážená kombinace sladko-kyselé chuti vás nenechá chladnými.

Suroviny:

Těsto:
6 vajec
špetka soli

125 g změklého másla
170 g cukru krystal
300 g polohrubé mouky
kůra z bio citrónu
1 balení kypřicího prášku


Na dokončení:
2 ks vanilkového cukru

700 g vypeckovaných višní
cukr moučka na posyp 

Postup:

1. V robotu vyšlehejte bílky se špetkou soli.  
2. V druhé míse vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny a postupně zašlehávejte jeden žloutek po druhém. Troubu předehřejte troubu na 170 °C.
3. Do žloutkové směsi prosejte mouku s kypřícím práškem a přidejte kůru z citronu. Postupně vmíchejte ušlehaný sníh. Nalijte na plech vyložený pečícím papírem, poklaďte višněmi a posypte vanilkovým cukrem pro křupavost. Pečte přibližně 35 minut. 
4. Vychladlou bublaninu pocukrujte.