Kuřecí udon nudle

Kuřecí udon nudle

4 porce

60 minut

Japonské udon nudle jsou vyrobeny z pšeničné mouky a oproti těm rýžovým jsou tlustší a hutnější. Hravě z nich tak vykouzlíte sytý pokrm, který bude díky přítomnosti kuřecího masa a zeleniny navíc i nutričně vyvážený.  

 

Suroviny:

2 lžíce olivového oleje
2 jarní cibulky
3 mrkve nakrájené na proužky
3 cm zázvoru (nastrouhaný) 
4 stroužky česneku (prolisovaný)
zelená chilli paprička nakrájená nadrobno
1 červená paprika nakrájená na proužky
300 ml kuřecího vývaru
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce sójové omáčky
2 kuřecí prsa nakrájená na kousky
2 lžíce červené chilli omáčky
150 g japonských udon nudlí uvařených dle návodu
sůl, pepř dle chuti
mungo klíčky na ozdobu
jarní cibulka na ozdobu

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Zapněte hrnec na program Vaření bez víka, přidejte olej. Do hrnce přidejte cibuli, mrkev, zázvor, česnek, chilli a papriku. Opékejte přibližně 3 minuty, poté vypněte program Vaření bez víka. Přidejte rýžový ocet, kuřecí vývar, sójovou omáčku, kuřecí maso a červenou chilli omáčku. 

  2. Nasaďte víko a zapněte program Tlakové vaření na 5 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a odpusťte páru. Uvolněte víko a přidejte uvařené udon nudle. Osolte, opepřete, promíchejte. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a fazolovými klíčky.    

  3.  

Kuřecí udon nudle