Kuře s pelyňkem ve smetanové omáčce

4 porce
40 minut
Jemná vůně pelyňku připomínající anýz elegantně ladí s bílýmmasem. Vychutnejte si ho se sklenkou suššího bílého vína. Pelyněk není vhodný pro malé děti a těhotné ženy.
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
4 kuřecí stehna
250 ml suchého bílého vína
2 snítky čerstvé natě pelyňku pravého
100 ml smetany ke šlehání
50 g čerstvého sýra (lučina, crème fraîche)
sůl a mletý bílý pepř
Postup:
1. V nádobě Pečenky nebo v pánvi rozehřejte olej. Kuřecí stehna osolte, opepřete a zprudka opečte ze všech stran dozlatova, zhruba 5 minut. Vyjměte, na přípečky vlijte víno, promíchejte, nechte zlehka odpařit, vraťte kuře, přidejte pelyněk a přiklopte. Pečte doměkka, zhruba 30 minut.
2. Do omáčky vmíchejte smetanu ke šlehání a čerstvý sýr, prohřejte a podávejte.