Kuře s pelyňkem ve smetanové omáčce

Kuře s pelyňkem ve smetanové omáčce

 

4 porce

 

40 minut

Jemná vůně pelyňku připomínající anýz elegantně ladí s bílýmmasem. Vychutnejte si ho se sklenkou suššího bílého vína. Pelyněk není vhodný pro malé děti a těhotné ženy. 

Suroviny:

2 lžíce olivového oleje

4 kuřecí stehna

250 ml suchého bílého vína

2 snítky čerstvé natě pelyňku pravého 

100 ml smetany ke šlehání 

50 g čerstvého sýra (lučina, crème fraîche)

sůl a mletý bílý pepř

 

ETA Pečenka

Postup:

1. V nádobě Pečenky nebo v pánvi rozehřejte olej. Kuřecí stehna osolte, opepřete a zprudka opečte ze všech stran dozlatova, zhruba 5 minut. Vyjměte, na přípečky vlijte víno, promíchejte, nechte zlehka odpařit, vraťte kuře, přidejte pelyněk a přiklopte. Pečte doměkka, zhruba 30 minut. 

 

2. Do omáčky vmíchejte smetanu ke šlehání a čerstvý sýr, prohřejte a podávejte.