Kuře s hráškovým pyré s mátou

Kombinace zeleného hrášku s mátou je ve světě čím dál oblíbenější. Vyzkoušejte tuto verzi od Fitrecepty.info a již při prvním soustu pochopíte, proč tomu tak je. Máta dodá pyré svěží chuť a aroma.
Suroviny:
1 lžíce slunečnicového oleje
500 g kuřecích prsou
50 g vysokoprocentní šunky
500 g zeleného hrášku
100 ml vlažného mléka
hrst lístků čerstvé máty (10 g)
špetka soli
pepř
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Kuřecí prsa očistěte, osolte a opepřete z obou stran. V pánvi rozehřejte 1 lžíci slunečnicového oleje, přidejte prsa a opékejte je 3 minuty z každé strany. Pánev s masem přemístěte do vyhřáté trouby na 170-180 °C a pečte 10 minut.
- Do většího hrnce dejte hrášek s lístky máty a zalijte 500 ml osolené vody. Přiveďte k varu a vařte maximálně 5 minut.
- Hrášek sceďte a rozmixujte ho s mátou pomocí tyčového mixéru do pyré za postupného přidávání vlažného mléka. Hráškové pyré dochuťte solí a pepřem.
- Vysokoprocentní šunku nasekejte na nudličky a opražte zprudka na suché pánvi po dobu 2-3 minut.
- Do servírovací misky dejte naběračkou část pyré, přidejte rozkrojené kuřecí prso a dozdobte praženou šunkou a čerstvými hráškovými lusky.
Převzato z Fitrecepty.info.