Křupavé francouzské bagety bez lepku

Křupavé francouzské bagety bez lepku

4 porce

70 minut + kynutí

I když se vyhýbáte lepku, můžete si pochutnat na voňavé, křupavé bagetě jak z francouzského pekařství. Díky bezlepkové mouce a pekárně ETA Duplica Vital Plus je příprava doslova hračka a vůně čerstvého pečiva vám krásně provoní byt.

Suroviny:

230 ml vlažného mléka
40 g másla
330 g bezlepkové chlebové mouky + na podsypání
25 g třtinového cukru
1 lžička soli
5 g sušeného droždí

pekárna ETA Duplica Vital Plus

Postup:

  1. Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažné mléko, přidejte změklé máslo, mouku, cukr, sůl a nakonec droždí. Zapněte program 10 - Těsto.
     
  2. Vál nebo pracovní plochu posypte zlehka bezlepkovou moukou. Po dokončení programu vyklopte těsto na připravenou plochu a vytvarujte 4 stejně velké bagety. Každou bagetu 3x šikmo nařízněte ostrým nožem na povrchu. Vložte je do formy na bagety a nechte kynout na teplém místě nebo v pekárně na program 14 - Kvašení při teplotě 28–30 °C, až znatelně zvětší svůj objem.
     
  3. Vykynuté bagety vložte (ve formě) do pekárny a pusťte program 12 - Pečení, barva tmavá. Pečte dozlatova 40–45 minut.