Krémová česneková polévka

4 porce
30 minut
Vyzkoušejte krémovou verzi oblíbené česnečky. Suroviny jsou vesměs stejné jako u klasické čiré polévky, ale doplňuje je smetana, která se postará o hladkou konzistenci a zjemnění chuti. Ozdobte ji česnekovými plátky osmaženými dokřupava a podávejte s opečeným chlebem.
Suroviny:
2 cibule
3 palice česneku
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1,5 l kuřecího vývaru
1 hrst petržele kudrnky
1 snítka tymiánu
1 bobkový list
250 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
ETA Gratus s příslušenstvím skleněný mixér
Hrnec
Postup:
1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Ve větším hrnci rozehřejte máslo s olejem, přisypte cibuli s česnekem a pomalu je opékejte. Zalijte je vývarem a osolte. Petrželku svažte kuchyňským provázkem dohromady s tymiánem a bobkovým listem, vložte do vývaru a vařte zhruba 15 minut.
2. Vyjměte bylinky a bobkový list, polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji v mixéru dohladka. Dochuťte pepřem a na zjemnění vmíchejte smetanu.