Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

 

4 porce

 

30 minut

Vyzkoušejte krémovou verzi oblíbené česnečky. Suroviny jsou vesměs stejné jako u klasické čiré polévky, ale doplňuje je smetana, která se postará o hladkou konzistenci a zjemnění chuti. Ozdobte ji česnekovými plátky osmaženými dokřupava a podávejte s opečeným chlebem.

Suroviny:

2 cibule

3 palice česneku

2 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje

1,5 l kuřecího vývaru

1 hrst petržele kudrnky

1 snítka tymiánu

1 bobkový list

250 ml smetany ke šlehání

sůl a čerstvě mletý pepř

 

ETA Gratus s příslušenstvím skleněný mixér
Hrnec 

Postup:

1. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Ve větším hrnci rozehřejte máslo s olejem, přisypte cibuli s česnekem a pomalu je opékejte. Zalijte je vývarem a osolte. Petrželku svažte kuchyňským provázkem dohromady s tymiánem a bobkovým listem, vložte do vývaru a vařte zhruba 15 minut.

 

2. Vyjměte bylinky a bobkový list, polévku nechte trochu zchladnout a rozmixujte ji v mixéru dohladka. Dochuťte pepřem a na zjemnění vmíchejte smetanu.