Klasický pšenično-žitný chléb
 Chlab pAeniuno-Šitnz 1_header.jpg)
Jakmile se vám povede první vlastní chléb, pravděpodobně propadnete kouzlu domácího pečení. Má to mnoho výhod – víte, jaké suroviny do těsta přidáváte, můžete ho variovat různými semínky, ořechy, bylinkami či kořením a v neposlední řadě máte jistotu, že je maximálně čerstvý. Navíc krásně provoní domácnost a s pekárnou ETA Duplica Vital Plus je jeho příprava velmi jednoduchá. Zabalený v utěrce ve vzduchotěsné nádobě vydrží měkký 3 až 4 dny.
Suroviny:
500 ml vlažné vody
21 g čerstvého droždí
350 g hladké pšeničné mouky
350 g žitné mouky
3 lžičky soli
1 lžička kmínu
pekárna ETA Duplica Vital Plus
Postup:
- Do velké pečicí nádoby pekárny s velkými hnětacími háky nalijte vlažnou vodu a přidejte rozdrobené droždí, obě mouky, sůl a kmín.
- Zapněte program 3 – Klasik, nastavte velikost bochníku na 1200 g, barva středně tmavá.
- Po skončení programu vytáhněte nádobu z pekárny a nechte chléb 10 minut zchladnout. Poté ho vyklopte a nechte na mřížce zcela vychladnout.