Jarní krém z medvědího česneku

Jarní krém z medvědího česneku

4 porce

30 minut

Krásně zelený, s jemnou chutí a něžně česnekovou vůní... Přesně takový je krém z medvědího česneku, který si připravíte rychle a snadno. Medvědí česnek má antibiotické a desinfekční účinky a vysoký obsah vitamínu C, což vaše tělo ocení zejména nyní v jarních měsících, kdy potřebuje dodat energii.

Suroviny:

1 lžíce olivového oleje
2 velké brambory
1 cibule 
1 l zeleninového vývaru
100 g medvědího česneku
150 ml smetany
špetka muškátového oříšku
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti

Multifunkční hrnec ETA Granellino 

Postup:

  1. Na multifunkčním hrnci Granellino zapněte program vaření bez víka a nalijte olej. Jakmile se olej rozehřeje, orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte brambory a zalijte zeleninovým vývarem. Vypněte program vaření bez víka, nasaďte víko a nastavte program tlakového vaření na 5 minut. Po skončení programu odpusťte páru, sundejte víko a vše důkladně promíchejte.
  2. Zapněte program vaření bez víka. Přisypejte medvědí česnek nasekaný nadrobno a chvíli společně provařte. Přidejte špetku muškátového oříšku, sůl a mletý pepř dle chuti. Vše promíchejte. Vypněte program vaření bez víka. 
     
  3. Krém přelijte do mísy, přidejte smetanu a společně za pomocí tyčového mixéru rozmixujte do hladkého krému. Podávejte s opečenými krutony a zakysanou smetanou.