Italské panini

Italské panini

4 panini

17 minut

Zapečené pečivo hravě zastoupí lehké teplé jídlo, a to zejména v letních měsících. S chutí a labužnickým křupnutím se proto zakousněte třeba do tradičního italského panini, které vás díky osvědčené kombinaci bazalky a šťavnatých rajčat rázem přenese na dovolenou do prosluněného Středomoří.

Suroviny:

2 mozzarelly v nálevu
2 rajčata
4 lžíce bazalkového pesta
hrst čerstvé bazalky
4 ciabatty nebo malé bagety
olivový olej

Postup:

1. Mozzarellu nechejte okapat, rajčata opláchněte a obojí nakrájejte na plátky.
2. Pečivo podélně rozřízněte na půl, potřete pestem, naplňte ho plátky sýru a rajčat a na závěr pokryjte lístky bazalky. Přiklopte a povrch pečiva potřete olejem.
3. Připravené panini vložte do rozpálených grilovacích ploten sendvičovače Sorento Plus, nechejte asi 6 minut zapéct a podávejte.