Toasty s avokádem, mozzarellou a rajčaty

Toasty s avokádem, mozzarellou a rajčaty

4 toasty

15 minut

Trendy „avo-toast“ dobývá vitríny moderních kaváren a bister, stejně jako trhá rekordy v počtu lajků na sociálních sítích. Vyrobte si jeho domácí variantu s mozzarellou a rajčaty, která se té kavárenské hravě vyrovná.

Suroviny:

4 plátky toastového chleba
1 dobře vyzrálé avokádo
1 balení mozzarelly v nálevu
200 g cherry rajčat a ředkviček
50 g uzeného lososa
čerstvý sýr typu Lučina
olivový olej
sůl, pepř
vejce

Postup:

1. Rozehřejte sendvičovač Sorento Plus s grilovacími plotnami. Jakmile se rozsvítí kontrolka
optimální teploty, vložte dva plátky toustového chleba a opékejte je přibližně 4 minuty. Zatímco první tousty chladnou, opečte i zbylé dva plátky.
2. Zralé avokádo zbavte slupky i pecky a nakrájejte ho na plátky. Mozzarellu nechejte okapat a také nakrájejte na plátky. Cherry rajčátka a ředkvičky omyjte a nakrájejte.
3. Připravené tousty namažte Lučinou a poklaďte avokádem, mozzarellou, rajčátky, ředkvičkami a avokádem. Osolte a opepřete dle vlastní chuti a případně přidejte i vařená či smažená slepičí nebo křepelčí vejce.