Housky na burger

Housky na burger

8 housek

 

 

Užijte si svůj doma ugrilovaná burger na maximum se skvělými domácími bulkami. Nadýchané a křupavé housky, které se v ruce hned nerozpadnou, se vám budou rozplývat na jazyku a už jen svým zlatavým vzhledem budou na pohled neodolatelné. 

Suroviny:

120 ml vlažné vody
120 ml mléka
1 větší vejce
50 g rozpuštěného másla
375 g hladké mouky
24 g třtinového cukru
2 g soli
7 g sušeného droždí


pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Do velké nádoby se středními hnětacími háky vložte nejprve vodu, mléko, vejce, rozpuštěné máslo. Poté přisypejte mouku, třtinový cukr, sůl, a nakonec přidejte sušené droždí tak, aby nepřišlo hned do kontaktu s vodou. Zapněte program TĚSTO. 
2. Po skončení programu vyklopte těsto na moukou vysypaný vál. Zlehka prohněťte a nechejte pár minut pod čistou utěrkou odpočívat. Poté těsto rozdělte na 8 stejně velkých dílů, ze kterých postupně vytvarujte 8 housek.  Postupně je vkládejte na pečícím papírem vyložený plech. Přikryjte utěrkou a nechejte housky odpočívat do doby, než zdvojnásobí svůj objem. 
3. Troubu si předehřejte na 185 °C. Nakynuté housky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte semínky. Pečte dozlatova cca 15-18 minut.