Halloweenské sušenkové sendviče

Halloweenské sušenkové sendviče

5 sendvičů

70 minut
 

Halloween… Zdaleka ne všichni jsou příznivci tohoto amerického svátku. Radost z něj mají především děti, se kterými dlabeme dýně, chystáme strašidelnou výzdobu a čteme strašidelné příběhy. Připravte si s nimi letos také tyto sušenkové sendviče s čokoládovým krémem podle Martiny z profilu Zdravě živená. 

Suroviny:

Sušenky:
35 g medu
35 g másla
40 g mix ořechů (vlašské, lískové, pekany)
100 g jemných ovesných vloček
60 g špaldové celozrnné mouky 
30 g slunečnicových semínek
20 g chia semínek
10 g lněných semínek
½ lžičky skořice
Na špičku nože jedlé sody
120 g jablka
1 vejce

 

Krém:
70 g minimálně 70 % čokolády
40 g plnotučného mléka
250 g měkkého polotučného tvarohu 
3 lžíce nepraženého kakaa nebo karobu (viz Poznámka)

 

Na ozdobení:
Fondán nebo marcipán
Čokoláda 
Můžete případně zdobit hotovými cukrovými očky anebo si je připravit z cukrové polevy na zdobení perníčků

Postup:

1. Med a máslo pozvolna rozehřívejte, aby se máslo rozplynulo. Dejte pozor, aby směs nebyla příliš horká. Já například vkládám plecháček do trouby, kterou předehřívám k pečení.
2. Ořechy rozemelte najemno. Ve větší míse promíchejte s ovesnými vločkami, moukou, semínky, skořicí a sodou. 
3. Jablko (i se slupkou) rozmixujte s vejcem dohladka. Promíchejte s rozpuštěným medem a máslem. 
4. Tekutou směs vlijte k suché a dobře promíchejte.
5. Pomocí silikonové stěrky nebo lžíce vytvářejte z těsta placičky na plech vyložený pečicím papírem o průměru asi 10 cm a tloušťce 0,5 cm. Pečte při 170 °C 30 minut. Nechte vychladnout.
6. Čokoládu a mléko dejte společně rozpustit do vodní lázně. Do teplé čokoládové směsi vmíchejte tvaroh. Poté přimíchejte kakao nebo karob.

Poznámka: Přidávejte nepražené kakao, protože „nepadá“ na jazyk, jako kakao pražené a je navíc zdravější. Krém se obejde i bez kakaa, ale nebude tak tmavý. Pokud si přejete krém ještě tmavší a hutnější, můžete rozpustit čokolády více.
7. Krém natřete na polovinu koleček. Druhou polovinou přiklopte.
8. Z fondánu vyválejte kuličky a lehce zatlačte z boku do krému. Rozpuštěnou čokoládou pomocí špejle dotvořte oči a dejte do lednice ztuhnout.