Čokoládovo-malinové rolky

Čokoládovo-malinové rolky

12 kusů

95 minut
 

Maliny a čokoláda, čokoláda a máta, máta a maliny… Všechny tyto tři kombinace zní skvěle, že? A co kombinace všech tří zmiňovaných ingrediencí dohromady? Umíte si to představit? Jestli ne, stojí za to se do kynutých rolek pustit, protože za ten zážitek to stojí. A pokud si to představit umíte, už se jistě pouštíte do pečení a startujete robota.          

Suroviny:.

20 g droždí
230  ml mléka
30 g másla
1 žloutek
50 g cukru
400 g hladké mouky
špetka soli

másla na potření
350-400 g malin
150 g čokolády (min. 70% obsahu kakaa)
máta (nemusí být)

Postup:

1. Droždí rozdrobte do mističky. Přidejte lžičku cukru a promíchejte.  
2. Mléko ohřejte, aby bylo vlažné. Trochu přilijte k droždí, přidejte lžičku mouky a prošlehejte vidličkou. Nechte 15-20 minut vzejít kvásek. 
3. Ve zbytku mléka rozpusťte na kousky pokrájené máslo. Dejte pozor, aby mléko nebylo horké a poté v něm rozšlehejte žloutek.

4. V zadělávací míse promíchejte mouku, cukr a špetku soli. Přilijte vzešlý kvásek, mléko s máslem a žloutkem a zadělejte těsto. Nechte robota zpracovávat těsto asi 10 minut. Poté vyndejte hák, mísu zakryjte fólií a nechte 1-1,5 hodiny kynout. 
5. Čokoládu nasekejte nadrobno. Mátu nakrájejte najemno – množství je podle vaší chuti (1-2 lžíce najemno nakrájené máty). Mátu smíchejte s čokoládou. Maliny přepulte.
6. Těsto překlopte na pomoučený vál a rozválejte na obdélník silný asi 3 mm (orientační velikost je ideálně cca 48 x 38 cm). 
7. Plát těsta potřete máslem. Posypejte čokoládou, malinami a po délce srolujte. Z rolády odkrojte konce (cca 1-2 cm). Nakrájejte na 12 stejně širokých plátků. 
8. Zapékací mísu vytřete rozpuštěným máslem. Každý plátek rolády ze stran dobře potřete rozpuštěným máslem a vedle sebe skládejte do formy. 
9. Pečte při 180 °C 40-45 minut. Pokud by během pečení rychle hnědly, ztlumte troubu na 170 °C.