Grilované kuřecí Souvlaki

Grilování bez čekání, bez rozdělávání ohně i bez špinavého grilu – sendvičovač Sorento Plus vám tuto příjemnou letní aktivitu usnadní a urychlí. Vyzkoušejte třeba lahodné grilované špízy, které snadno připravíte v pohodlí domova, na chatě či v kempu, a to navíc bez ohledu na počasí.
Suroviny:
500 g kuřecích prsou
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
2 lžíce sušeného oregana
1 stroužek česneku
½ lžičky sladké papriky
sůl, pepř dle chuti
6 dřevěných špejlí nebo kovových jehel
Postup:
1. Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na kostičky o velikosti asi 2x2 cm. Česnek oloupejte a prolisujte, smíchejte jej s olivovým olejem, citronovou šťávou, oreganem, paprikou a dochuťte solí a pepřem.
2. Přidejte nakrájené maso a důkladně promíchejte. Nechejte marinovat v lednici alespoň 2–3 hodiny. Mezitím namočte špejle do studené vody.
3. Maso vyjměte z marinády, nechejte okapat a poté postupně napichujte na špejle. Do sendvičovače Sorento Plus vložte grilovací plotny a nechejte je rozehřát. Po rozsvícení kontrolky optimální teploty vložte špízy, přiklopte horní částí sendvičovače a grilujte po dobu asi 10 minut.
4.Podávejte například s řeckým salátem tzatziki a pita chlebem.