Falešná šarlota - tvarohový dezert s brusinkami

Falešná šarlota - tvarohový dezert s brusinkami

1 forma

180 minut

Nic složitého, nic tučného. Dobrý a rychlý recept od Marzicake s nadýchanými piškoty, zvaný Šarlota, si jednoduše připravíte i ve své kuchyni. Tu nejtěžší práci za vás odvede robot se šlehací metlou a kvalitní forma, zbytek bude hotový raz dva.

Suroviny:

Těsto:
70 g rozehřátého másla (vychladlého)
90 g krystalového cukru
2 ks žloutků
250 g měkkého tvarohu
2 lžíce medu
120 g polohrubé mouky
20 g hladké mouky
8 g prášku do pečiva
2 ks ušlehaných bílků

Dokončení:
3 hrsti brusinek
60 g vody
80 g cukru krystal
1 lžíce bílého rumu
2 lžíce cukru krystal na obalení brusinek
1 lžička moučkového cukru na posyp dezertu

Postup:

Šarlota:
1. Utřete žloutky s cukrem.
2. Přidejte vychladlý rozehřátý tuk, med a tvaroh.
3. Zapracujte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
4. Nakonec zlehka vmíchejte ušlehané bílky.
5. Formu vystříkejte olejem ve spreji a těsto přendejte do formy.
6. Pečte v předehřáté troubě na 165°C dle Vaší trouby a přibližně 40 minut. Upečení zjistíte vpichem špejle.
7. Po upečení nechte tvarohovou Šarlotu vychladit.

Dokončení:
1. 
Vodu, cukr a rum svařte.
2. Do horkého rozvaru naložte brusnice minimálně na 2 hodiny. (Nejlépe přes noc)
3. Poté brusinky vyndejte na pečící papír a obalte v cukru.
4. Brusinky naaranžujte na piškot.
5. Celý dezert pocukrujte.