Extra silný kuřecí vývar

4 porce
90 minut
Poctivý domácí vývar je malý kuchařský zázrak plný síly. Za pár minut naskládáte všechny suroviny do hrnce a než se promění na léčivý elixír, můžete si třeba zdřímnout. Čím déle vývar vaříte, tím silnější a poctivější bude. Pokud cibuli ponecháte ve slupce, polévka získá krásnou zlatavou barvu, ocet se postará o silnější vývar z kostí. Multifunkční hrnec ETA Tauro ohlídá čas za vás a nemusíte se ani bát, že by vývar přetekl. Prostě na vás počká, až si pro něj přijdete.
Suroviny:
2 mrkve
¼ celeru
1 petržel
1 cibule
skelet a odřezky z 1 kuřete
5 kuliček černého pepře
5 kuliček barevného pepře
5 bobkových listů
1 svazek bylinek dle chuti (oregano, estragon, tymián, rozmarýn...)
2 lžičky soli
2 l studené vody
2 lžíce octa
200 g vaječných nudlí dle chuti
zelená nať jarní cibulky na dozdobení
hladkolistá petržel na dozdobení
sůl a čerstvě mletý pepř
multifunkční hrnec ETA Tauro
Postup:
- Jednu mrkev, celer, petržel a cibuli pouze očistěte, ale neloupejte. Vložte ji do hrnce ETA Tauro, přidejte skelet a odřezky z kuřete, koření, bylinky a sůl.
- Zalijte vodou, zakápněte octem a hrnec uzavřete. Nastavte program Vaření v tlaku na 1 hodinu.
- Po zaznění zvukového signálu odpusťte páru a víko otevřete. Vývar přeceďte a vlijte zpět do tlakového hrnce. Kosti nechte chvilku zchladnout, oberte maso a přidejte ho k vývaru. Zeleninu a koření už nebudete potřebovat.
- Druhou mrkev očistěte, nakrájejte na kolečka a přidejte do polévky. Nastavte program Vaření bez víka na 15 minut a mrkev uvařte na skus.
- V jiném hrnci uvařte nudle podle návodu na obalu. Pokud byste je vařili ve vývaru, zakalil by se.
- Uvařené nudle sceďte, rozdělte na talíře, zalijte polévkou a ozdobte nadrobno nasekanou natí jarní cibulky a petrželkou. Podle chuti osolte a opepřete.