Elegantní čokoládový dort

Elegantní čokoládový dort

12-14 porcí

 

30 minut příprava + 12 hodin chlazení

 

Velká paráda za minimum času? Tento recept na čokoládový dort od Dezertiny si pro jeho jednoduchou přípravu, skvělou chuť a elegantní vzhled zamilujete. Ať už se ho rozhodnete připravit pro nějakou slavnostnější příležitost nebo jen tak na chuť, rozhodně potěší každého milovníka čokolády.

Suroviny:

250 g karamelových sušenek

70 g roztopeného másla

500 ml smetany ke šlehání (33 %)

450 g kvalitní vysokoprocentní čokolády (alespoň 65 %)

Postup:

  1. Sušenky rozdrťte najemno pomocí mixéru. Vlijte roztopené máslo a důkladně promíchejte.

  2. Směs vtlačte do kulaté formy a pečte cca 7 min. na 180 C. Poté ji nechte vychladnout.
     
  3. V hrnci si ohřejte smetanu do bodu varu. Vsypte do ní čokoládu a chvíli počkejte, než se roztopí. Metličkou směs pořádně dohladka zamíchejte.
  4. Čokoládovou směs nalijte na vychladnuté sušenky a nechte přes noc ztuhnout v chladničce. Dort krájejte nahřátým nožem.

Foto: Vít Mádr