Dýňová omáčka s rajčaty

Dýňová omáčka s rajčaty

6 porcí

50 minut
 

Podzim je tady a s tím přichází i období dýní. My pro vás máme skvělý tip, jak si z této čím dál oblíbenější suroviny připravit rychlý a levný oběd či večeři. Vyzkoušejte tento recept na výbornou dýňovou omáčku od Majdy z profilu Hungry Panda. Do podzimních dní vám dodá energii a spoustu vitamínů.         

Suroviny:

600 g očištěné a nakrájené dýně
1 cibule, nakrájenou na půlměsíčky
1 plechovka rajčat
250 g ricotty
1/2 lžičky bazalky
1/2 lžičky oregana
600 g celozrnných těstovin 
olivový olej
sůl

Postup:

1. Cibuli a dýni rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. 
Zakápněte olivovým olejem, osolte, promíchejte a pečte 30-35 min na 180 stupňů. 
2. Upečenou dýni rozmixujte s ricottou, kořením a plechovkou rajčat.
3. Servírujte s celozrnnými těstovinami.