Cuketové bramboráky s uzeným lososem

Hledáte recept na rychlý oběd či večeři? Vyzkoušejte oblíbené cuketové bramboráky s lososem, které jsme připravili společně s tvůrci kuchařky Jíme zdravě. Tyto bramboráky jsou lehké a díky jogurtu svěží a lehce stravitelné. Cuketa má vysoký obsah minerálů a minimální obsah kalorií, výborně se tak uplatňuje při zeštíhlujících dietách.
Suroviny:
500 g brambor
500 g cukety
1 lžička sušené majoránky
špetka soli
pepř
4 vejce
1 stroužek česneku
200 g jemně mletých ovesných vloček
4 lžíce olivového oleje
500 g řeckého jogurtu
hrst čerstvého kopru
400 g uzeného lososa
Postup:
- Brambory a cuketu nastrouhejte na Gratusu.
- Do mísy přidejte majoránku, vejce, vločky namleté najemno a prolisované stroužky česneku. Ovesné vločky namelte pomocí sekáčku na Gratusu.
- Těsto osolte a opepřete. Pokud směs pustí vodu, slijte ji. Pokud je stále těsto moc řídké, přisypte mleté ovesné vločky. Pokud naopak husté, můžete přidat trochu mléka.
- Naběračkou nalévejte těsto na pánev s rozehřátým olivovým olejem a opékejte cca 3 minuty z každé strany.
- Bramboráky podávejte s řeckým jogurtem, nasekaným koprem a ozdobené uzeným lososem.
Převzato z Fitrecepty.info.