Cuketové bramboráky s uzeným lososem

Cuketové bramboráky s uzeným lososem

5 porcí

50 minut

 

Suroviny:

500 g brambor
500 g cukety
1 lžička sušené majoránky
špetka soli
pepř
4 vejce
1 stroužek česneku
200 g jemně mletých ovesných vloček
4 lžíce olivového oleje
500 g řeckého jogurtu
hrst čerstvého kopru
400 g uzeného lososa
 

Postup:

  1. Brambory a cuketu nastrouhejte na Gratusu

  2. Do mísy přidejte majoránku, vejce, vločky namleté najemno a prolisované stroužky česneku. Ovesné vločky namelte pomocí sekáčku na Gratusu

  3. Těsto osolte a opepřete. Pokud směs pustí vodu, slijte ji. Pokud je stále těsto moc řídké, přisypte mleté ovesné vločky. Pokud naopak husté, můžete přidat trochu mléka. 

  4. Naběračkou nalévejte těsto na pánev s rozehřátým olivovým olejem a opékejte cca 3 minuty z každé strany. 

  5. Bramboráky podávejte s řeckým jogurtem, nasekaným koprem a ozdobené uzeným lososem.