Crostini s kozím sýrem a fíky
 Bezlepkova bagety_I 1_header.jpg)
Crostini jsou (občas opečené) plátky chleba potřené pomazánkou či obložené sýrem. Spolu s bruschettou patří mezi nejoblíbenější italské předkrmy, ale zazáří i na tuzemské party či při grilování. Kozí sýr s fíky a kapkou medu překvapí spojením sladkosti a pikantnosti.
Suroviny:
6 čerstvých fíků
3 bezlepkové bagety
2 lžíce olivového oleje
100 g čerstvého kozího sýra
2 lžíce medu
sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
gril nebo ETA Pečenka
Postup:
- Fíky nakrájejte na měsíčky. Bagety nakrájejte na 1cm plátky, potřete je olejem, osolte a opepřete dle chuti. Opečte je na grilu nebo v troubě dokřupava – při 180 °C to trvá 5 minut.
- Křupavé bagety potřete kozím sýrem, obložte fíky, zakápněte medem a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Bagety můžete ještě na závěr zapéct 2–3 minuty v troubě, použít lze i Pečenku.