Cottage bulky ze špaldové mouky

Cottage bulky ze špaldové mouky

4 bulky

 

 

Lehké a zdravé pečivo, které díky cottage sýru obsahuje spoustu bílkovin, a navíc ho zvládne i úplný začátečník. Nejlepší na těchto bulkách však nejsou jen jejich výživové hodnoty, ale také úžasná chuť a konzistence, kterou skvěle doplňují kousky cottage sýru, které se v upečeném těstě krásně táhnou. 

Suroviny:

160 g celozrnné špaldové mouky hladké
170 g cottage sýru
1 vejce
2,5 KL kypřicího prášku do pečiva
sůl

pekárna ETA Delicca II Max

Postup:

1. Pro těsto použijte dvojitou formu a ingredience dejte pouze do jedné komory - od tekutých po sypké.
2. Zvolte program ROHLÍK / BULKA, kůrka střední.
3. Jakmile zazní akustický signál (10x), program se automaticky zastaví. Vyjměte formu a promíchané těsto (směs) dejte opatrně do forem na bulky. Formu není třeba ničím vymazávat.
4. Těsto je hodně lepkavé, proto si pomozte například lžícemi. 
5. Naplněné formy dejte do drátěné konstrukce, a to celé vložte do pekárny. 
6. Nyní podržením tlačítka MENU (cca 3 sekundy) přerušte uzamčení ovládacího panelu a stiskněte tlačítko START/STOP, což spustí přerušený program.