Čokoládový fondant

Čokoládový fondant

3 mističky

30 minut

Čokoládový fondant patří mezi oblíbené dezerty kvůli jeho tekutému středu, který se po rozkrojení po talíře rozlije jako láva. Bloggerka Natálie Černoušková si pro vás přichystala recept, kde tento oblíbený dezert připravila v horkovzdušné fritéze ETA Formio.   

Suroviny:

50 g mléčné čokolády
50 g másla
1 vejce
1 žloutek
50 g cukru krupice
50 g hladké mouky

Postup:

1. Máslo s čokoládou si rozpusťte ve vodní lázni (miska se nedotýká vody).
2. Vymažte mističky máslem a vysypte kakaem.
3. Vejce, žloutek a cukr vyšlehejte do pěny. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, a nakonec stěrkou vmíchejte mouku.
4. Těsto nalijte do formiček a dejte péct do horkovzdušné fritézy na 10-15 minut na 160 °C.
5. Po upečení poprašte kakaem a pak moučkovým cukrem.