Capezzoli di Venere

Capezzoli di Venere

4 porce

60 minut

Nipples of Venus neboli Capezzoli di Venere... že jste o nich nikdy neslyšeli? Není divu, tento dezert se objevil ve filmu Amadeus a existuje jen málo míst, kde by se dal sehnat. Proto si tento recept díky Majdě z profilu Hungry Panda můžete připravit doma sami. Hlavními surovinami jsou kaštany a čokoláda, které slibují výtečnou chuť. 

Suroviny:

400 g oloupaných a uvařených kaštanů
55 g másla pokojové teploty
20 g třtinového cukru
180 g vysokoprocentní čokolády (já jsem použila 70 %)
½ lžičky vanilkového extraktu
250 g vysokoprocentní čokolády na polevu
1 lžíce arašídového másla
růžové potravinářské barvivo

Postup:

1. Rozmixujte kaštany na mouku.
2. Ve vodní lázni rozpusťte 180 g čokolády.
3. Rozmixované kaštany dejte do mísy a promíchejte je s rozpuštěnou čokoládou, máslem, třtinovým cukrem a vanilkovým extraktem. Z hmoty vytvarujte kuličky, 3-4 cm vysoké.

HUNGRY PANDA TIP: Tento krok je nutné provést co nejrychleji, než ztuhne čokoláda.


4. Kuličky dávejte na talíř vyložený pečícím papírem a následně je nechejte ztuhnout v lednici alespoň 30 min.
5. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na polevu a obalte v ní kuličky. 
6. Vraťte je zpátky na talíř s pečícím papírem a dejte zpět do lednice, dokud nezatuhne čokoláda.
7. Postupně přidávejte malé množství potravinářského barviva k arašídovému máslu, dokud nedosáhnete požadované barvy.
8. Na konec špejle naberte trochu arašídového másla a udělejte na kuličkách bradavku.