Citronový krém
6 porcí
25 minut + chladnutí
Citronový krém využijete do cukroví (jako náplň košíčků), jako náplň křehkého těsta a tartaletek, k potření palačinek či waflí, nebo jako samostatný dezert. Na citrusovači robotu ETA Gratus vylisujete z ovoce maximum šťávy oproti ručnímu lisování. Na přípravu krému potřebujete minimum surovin, ale výsledek vás ohromí.
Suroviny:
3 citrony
3 vejce
140 g krupicového cukru
90 g másla
struhadlo
ETA Gratus s nástavcem citrusovač
nerezová mísa
hrnec
Postup:
1. Citronovou kůru nastrouhejte najemno a citrony odšťavněte pomocí citrusovače ETA Gratus. V nerezové míse ušlehejte vejce s cukrem a citronovou šťávou do lehké pěny.
2. Do hrnce, na který se vejde mísa, vlijte vodu tak, aby se nedotýkala dna mísy. Postavte ji na hrnec a zahřívejte, až voda začne vřít. Míchejte pěnu do zhoustnutí, Odstavte a nechte vychladnout.
3. Do lehce vychladlého krému postupně krájejte kostičky másla a zašlehejte je dohladka. Na závěr vmíchejte strouhanou citronovou kůru. Citronový krém rozdělte do sklenic a skladujte v lednici. Vydrží tam zhruba 1 týden.