Citronovo-tvarohová bábovka

Citronovo-tvarohová bábovka

1 bábovka

 

75 minut

 

Díky tvarohu a mandlové mouce získá dokonale vláčnou konzistenci a jako bonus navíc i zasytí. Skvěle se tak hodí třeba na snídani před náročným dnem. Citronovo-tvarohová bábovka vás však nezklame ani svou chutí, která je originální, příjemně sladká, a přesto svěží. 

 

Suroviny:

150 g másla
kůra a šťáva z 1 citronu
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
150 g cukru krupice
1 sáček vanilkového cukru
špetka soli
100 g polohrubé mouky
100 g mandlové mouky
4 vejce
500 g tvarohu ve vaničce 
 

máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

 Postup:

  1. . Troubu předehřejte na 170 °C. Formu vymažte máslem a důkladně vysypejte moukou. 

  2. V míse společně ušlehejte pomocí šlehací metly v Gratusu máslo, cukr, žloutky, citronovou šťávu a kůru do světlé pěny. Do směsi po troškách přidávejte tvaroh a opět důkladně promixujte. Vše se musí dokonale propojit a ve směsi nesmí zůstat tvarohové hrudky. 

  3. Smíchejte obě mouky společně s práškem do pečiva. Důkladně propojte s tvarohovou směsí. 

  4. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh, který následně opatrně přimíchejte k těstu. 

  5. Těsto vlijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě asi 55 minut. Hotovou bábovku nechejte 5–10 minut zchladnout ve formě, poté opatrně vyklopte a nechejte ji vychladnout úplně. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.     

Citronovo-tvarohová bábovka