Chlebíčky s grilovaným kuřetem a cuketou

Jednohubky jsou málo a hlavní jídlo moc? Připravte pro návštěvu či rodině na svačinu chlebíčky s grilovaným kuřetem a cuketou podle blogerky Martiny Lancingerové se svěžím dresingem.
Suroviny:
Grilované kuře:
2 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce limetkové šťávy
1 stroužek česneku
1 lžička najemno nastrouhaného zázvoru
1 rovná lžička uzené mleté papriky
1 rovná lžička mletého koriandru
1 rovná lžička mletého římského kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
Dresink:
2 lžíce hustého bílého jogurtu
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce najemno pokrájeného koriandru
sůl
Dále:
1 cuketa (pevnější)
olivový olej
1 bageta
rukola
sezamová semínka
koriandr
Postup:
1. Kuřecí prsa ve vysoké části naplocho seřízněte a utvořte tak více plátků. Budou se na grilu rychleji propékat.
2. V míse smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, prolisovaný česnek, zázvor, mletou papriku a koriandr, římský kmín, sůl a pepř. Do marinády vložte maso a dobře obalte. Zakryté nechte v lednici přes noc marinovat.
3. Promíchejte ingredience na dresink a nechte v lednici odpočívat.
4. Cuketu nakrájejte na slabé plátky. Lehce potřete olejem, osolte a krátce ogrilujte. Dejte stranou.
5. Pak ogrilujte kuřecí maso. Menším kusům stačí 10 minut. Nechte na talíři chvíli odpočívat, aby se šťáva rozepnula po celém mase a pak nakrájejte na slabé plátky.
6. Bagetu nakrájejte na plátky a opečte nasucho na pánvi, toustovači nebo na grilu. Pokapejte koriandrovým dresinkem. Posypejte trochou rukoly, obložte cuketou a masem. Posypejte sezamem a čerstvým koriandrem.