Chléb s bílým jogurtem

Chléb s bílým jogurtem

1 bochník

 

 

Přidání bílého jogurtu či zákysu do různého druhu pečiva je dnes zcela běžné. Vyzkoušejte naši variantu chlebu s bílým jogurtem. Jogurt chléb příjemně zjemní a výsledný bochník bude hezky pružný.

Suroviny:

150 g bílého jogurtu
1 lžíce oleje 
200 ml vody
1 lžička cukru
2 rovné lžičky soli (10 g)
1 lžička drceného kmínu
100 g žitné chlebové mouky
200 g hladké mouky
200 g pšeničné chlebové mouky

10 g čerstvého droždí 

Postup:

1. Všechny suroviny dejte do formy pekárny. Nejprve tekutiny a sůl, pak mouku a ostatní suroviny. Droždí uložte nebo nadrobte nahoru na mouku.
2. Zapněte základní program Klasik, nastavte velikost chleba 1000 g, kůrku tmavou a pekárnu zapněte.
3. Pekárna těsto vypracuje, nechá vykynout a následně i upeče.
4. Upečený chléb opatrně vyklopte na mřížku, vytáhněte z něj háky a nechte ho vychladnout.