Chléb s bílým jogurtem

Přidání bílého jogurtu či zákysu do různého druhu pečiva je dnes zcela běžné. Vyzkoušejte naši variantu chlebu s bílým jogurtem. Jogurt chléb příjemně zjemní a výsledný bochník bude hezky pružný.
Suroviny:
150 g bílého jogurtu
1 lžíce oleje
200 ml vody
1 lžička cukru
2 rovné lžičky soli (10 g)
1 lžička drceného kmínu
100 g žitné chlebové mouky
200 g hladké mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
10 g čerstvého droždí
Postup:
1. Všechny suroviny dejte do formy pekárny. Nejprve tekutiny a sůl, pak mouku a ostatní suroviny. Droždí uložte nebo nadrobte nahoru na mouku.
2. Zapněte základní program Klasik, nastavte velikost chleba 1000 g, kůrku tmavou a pekárnu zapněte.
3. Pekárna těsto vypracuje, nechá vykynout a následně i upeče.
4. Upečený chléb opatrně vyklopte na mřížku, vytáhněte z něj háky a nechte ho vychladnout.