Broskvová panna cotta

Broskvová panna cotta

8 porcí

 

40 minut + 6 hodin chlazení

 

Panna cotta je nepečený italský dezert, který svou popularitou šlape na paty i proslulému tiramisu. Panna cotta je však mnohem lehčí, a tak je pro letní mlsání jako stvořená. Vsaďte na sezónní ovoce a vyzkoušejte variantu s broskví, kterou si oblíbila profesionální cukrářka Tamara Adamčíková

 

Suroviny:

500 g zralých broskví
3 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany ke šlehání (35 % tuku) 
80 g moučkového cukru  
1 vanilkový́ lusk 
šťáva z půlky citrónu   

 Postup:

  1. Nejprve si připravte broskvové pyré – očištěné broskve rozmixujte ve Vital Blendu, chvíli povařte, a následně přepasírujte.    

  2. Nyní přichází řada na želatinu. Řiďte se návodem na obalu, zpravidla však stačí nechat prášek nabobtnat v dostatečném množství vody. Trvá to asi 5 minut.    

  3. Smetanu vlijte do nepřilnavého hrnce, přidejte broskvové pyré, cukr a vanilku. Po dosažení bodu varu odstavte, přimíchejte želatinu a dochuťte šťávou z citrónu.    

  4. Jakmile se želatina zcela rozpustí, směs přeceďte a rozdělte do osmi skleniček.   

  5. Panna cottu uložte na 4–6 hodin do chladničky, a následně podávejte s rozvařeným, mírně doslazeným ovocem.   

 

Broskvová panna cotta