Broskvová panna cotta

Panna cotta je nepečený italský dezert, který svou popularitou šlape na paty i proslulému tiramisu. Panna cotta je však mnohem lehčí, a tak je pro letní mlsání jako stvořená. Vsaďte na sezónní ovoce a vyzkoušejte variantu s broskví, kterou si oblíbila profesionální cukrářka Tamara Adamčíková.
Suroviny:
500 g zralých broskví
3 lžičky jemně mleté želatiny
500 ml smetany ke šlehání (35 % tuku)
80 g moučkového cukru
1 vanilkový́ lusk
šťáva z půlky citrónu
Postup:
- Nejprve si připravte broskvové pyré – očištěné broskve rozmixujte ve Vital Blendu, chvíli povařte, a následně přepasírujte.
- Nyní přichází řada na želatinu. Řiďte se návodem na obalu, zpravidla však stačí nechat prášek nabobtnat v dostatečném množství vody. Trvá to asi 5 minut.
- Smetanu vlijte do nepřilnavého hrnce, přidejte broskvové pyré, cukr a vanilku. Po dosažení bodu varu odstavte, přimíchejte želatinu a dochuťte šťávou z citrónu.
- Jakmile se želatina zcela rozpustí, směs přeceďte a rozdělte do osmi skleniček.
- Panna cottu uložte na 4–6 hodin do chladničky, a následně podávejte s rozvařeným, mírně doslazeným ovocem.