Broskvové Bellini

6 porcí
15 minut
Bellini je elegantní drink pro každou příležitost. Připravuje se z broskvové dužiny a šumivého vína, ale experimentovat můžete i s jinými druhy ovoce. V Itálii mu přezdívají nejlepší koktejl ze šampaňského na světě. Určitě si svojí jedinečnou osvěžující chutí získá i vás.
Suroviny:
2 broskve
125 ml vychlazené sodovky
750 ml šumivého vína (champagne, sekt, prosecco, cava, crémant)
led k servírování
vychlazené sklenice na šampaňské
Postup:
1. Broskve ponořte do vařící vody, nechte je 10 minut odstát a poté zchlaďte studenou vodou. Hladce je tak oloupete a zbavíte pecek.
2. Do Vital Blendu nalijte sodovku, přidejte broskve a rozmixujte dohladka. Rozdělte do sklenic na led a dolijte vychlazeným vínem. Promíchejte a podávejte.