Broskvové Bellini

Broskvové Bellini

 

6 porcí

 

15 minut

Bellini je elegantní drink pro každou příležitost. Připravuje se z broskvové dužiny a šumivého vína, ale experimentovat můžete i s jinými druhy ovoce. V Itálii mu přezdívají nejlepší koktejl ze šampaňského na světě. Určitě si svojí jedinečnou osvěžující chutí získá i vás.

Suroviny:

2 broskve

125 ml vychlazené sodovky

750 ml šumivého vína (champagne, sekt, prosecco, cava, crémant)

led k servírování

 

stolní mixér ETA Vital Blend

vychlazené sklenice na šampaňské  

Postup:

1. Broskve ponořte do vařící vody, nechte je 10 minut odstát a poté zchlaďte studenou vodou. Hladce je tak oloupete a zbavíte pecek.

 

2. Do Vital Blendu nalijte sodovku, přidejte broskve a rozmixujte dohladka. Rozdělte do sklenic na led a dolijte vychlazeným vínem. Promíchejte a podávejte.