Bramborový chléb

Bramborový chléb

1 bochník

120 minut

Velmi rychlá a snadná příprava a výsledkem vláčné těsto s příjemně zemitou chutí? Ano, řeč je o bramborovém chlebu. Jeho chuť skvěle vynikne v prosté kombinaci s máslem a solí. Vyzkoušejte a uvidíte, že nebudete ani na chvíli litovat. A kdo ví, třeba se stane i vaším novým oblíbeným druhem chleba.

Suroviny:

300 ml vlažné vody
25 g másla
1 vejce
3 vařené brambory (cca 150 g)
1 lžička krupicového cukru
2 lžičky soli
630 g pšeničné chlebové mouky
2 lžičky sušeného droždí

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažnou vodu, přidejte změklé máslo a vejce. Nastrouhejte navrch oloupané vařené brambory, vsypte cukr, sůl, mouku a nakonec droždí. 
2. Nastavte program RYCHLÝ, velikost chleba 1 000 g, barva světlá. Pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky, záleží na tipu brambor.
3. Upečený chléb nechte chvíli vychladnout a poté vyklopte na mřížku. Nejlépe chutná čerstvý první den.