Bramborová omeleta se zeleninou a chorizem

Bramborová omeleta se zeleninou a chorizem

 

6 porcí

 

60 minut

Sytá lahůdka, která vás přenese do slunného Španělska. Recepty se liší podle regionů i invence kuchaře. Při přípravě se proto nechte vést svou fantazií a obsahem ledničky. Vychutnáte si ji teplou i studenou, k snídani, obědu, k večeři, na party jako předkrm i na pikniku jako hlavní chod.

Suroviny:

 

6 brambor
sůl a čerstvě mletý pepř

1 cuketa

100 g choriza

2 červené papriky

100 g sýra feta

2 lžíce olivového oleje

lístky bazalky podle chuti 

4 vejce

 

ETA Pečenka
Hrnec
 

Postup:

1. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné plátky. V mírně osolené vodě je předvařte zhruba 10 minut, až trochu změknou. Slijte je a nechte mírně zchladnout.

 

2. Mezitím oloupejte cuketu a nakrájejte ji na silné plátky, chorizo nakrájejte na kolečka, papriky zbavte jádřinců a s fetou nakrájejte na kostky zhruba 2 x 2 cm.

 

3. Nádobu pečenky vymažte olivovým olejem. Navrstvěte do ní brambory, papriku, cukety, chorizo a fetu a podle chuti přisypte trochu nasekanou bazalku. Vrstvy brambor a cukety zlehka osolte a opepřete. Vejce prošlehejte, jemně osolte a opepřete a zalijte jimi navrstvené suroviny.

 

4. Pečte zhruba 25–35 minut, až vejce zpevní. Omeletu nechte mírně vychladnout, pomocí podložky vyklopte a naporcujte.