Bramborová omeleta se zeleninou a chorizem

6 porcí
60 minut
Sytá lahůdka, která vás přenese do slunného Španělska. Recepty se liší podle regionů i invence kuchaře. Při přípravě se proto nechte vést svou fantazií a obsahem ledničky. Vychutnáte si ji teplou i studenou, k snídani, obědu, k večeři, na party jako předkrm i na pikniku jako hlavní chod.
Suroviny:
6 brambor
sůl a čerstvě mletý pepř
1 cuketa
100 g choriza
2 červené papriky
100 g sýra feta
2 lžíce olivového oleje
lístky bazalky podle chuti
4 vejce
ETA Pečenka
Hrnec
Postup:
1. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné plátky. V mírně osolené vodě je předvařte zhruba 10 minut, až trochu změknou. Slijte je a nechte mírně zchladnout.
2. Mezitím oloupejte cuketu a nakrájejte ji na silné plátky, chorizo nakrájejte na kolečka, papriky zbavte jádřinců a s fetou nakrájejte na kostky zhruba 2 x 2 cm.
3. Nádobu pečenky vymažte olivovým olejem. Navrstvěte do ní brambory, papriku, cukety, chorizo a fetu a podle chuti přisypte trochu nasekanou bazalku. Vrstvy brambor a cukety zlehka osolte a opepřete. Vejce prošlehejte, jemně osolte a opepřete a zalijte jimi navrstvené suroviny.
4. Pečte zhruba 25–35 minut, až vejce zpevní. Omeletu nechte mírně vychladnout, pomocí podložky vyklopte a naporcujte.