Bezlepkové palačinky

4 porce
20 minut + bobtnání
Tyto zdravé a vynikající palačinky mohou mlsat i diabetici a lidé s bezlepkovou dietou. Pohanková mouka navíc obsahuje rutin, který prospívá cévám. Lněné semínko obsahuje blahodárné omega-3 mastné kyseliny, ale abyste z nich měli užitek, musíte semínko pořádně rozkousat nebo podrtit. Mixér Eta Vital Blend to hravě zvládne a těsto v něm připravíte v cuku letu ‒ vsypte všechny suroviny a ostré čepele udělají zbylou práci za vás. Tak s čím si je dáte?
Suroviny:
1 lžíce lněného semínka
750 ml vody
60 g kešu ořechů
3 čerstvé nebo sušené datle
špetka soli
150 g pohankové mouky
½ lžičky kypřicího prášku
špetka mleté skořice
1 lžíce konopného proteinu
1 kávová lžička vanilkového extraktu
¼ lžičky jedlé sody
olej na smažení
džem, med, ovoce, zakysaná smetana nebo jogurt podle chuti
stolní mixér ETA Vital Blend
pánev na palačinky
Postup:
1. Lněné semínko zalijte vodou a nechte ho přes noc nabobtnat.
2. Druhý den v mixéru ETA Vital Blend rozmixujte kešu ořechy s datlemi. Přidejte všechny zbylé suroviny (lněné semínko i s vodou) a rozmixujte dohladka.
3. V pánvi rozehřejte trochu oleje, vlijte naběračku těsta, rozetřete ho po celé ploše pánve a opečte z obou stran dozlatova.