Bezlepkové palačinky

Bezlepkové palačinky

 

4 porce

 

20 minut + bobtnání

Tyto zdravé a vynikající palačinky mohou mlsat i diabetici a lidé s bezlepkovou dietou. Pohanková mouka navíc obsahuje rutin, který prospívá cévám. Lněné semínko obsahuje blahodárné omega-3 mastné kyseliny, ale abyste z nich měli užitek, musíte semínko pořádně rozkousat nebo podrtit. Mixér Eta Vital Blend to hravě zvládne a těsto v něm připravíte v cuku letu vsypte všechny suroviny a ostré čepele udělají zbylou práci za vás. Tak s čím si je dáte?

Suroviny:

1 lžíce lněného semínka

750 ml vody

60 g kešu ořechů

3 čerstvé nebo sušené datle

špetka soli

150 g pohankové mouky

½ lžičky kypřicího prášku

špetka mleté skořice

1 lžíce konopného proteinu

1 kávová lžička vanilkového extraktu

¼ lžičky jedlé sody

olej na smažení

džem, med, ovoce, zakysaná smetana nebo jogurt podle chuti

 

stolní mixér ETA Vital Blend

pánev na palačinky 

Postup:

1. Lněné semínko zalijte vodou a nechte ho přes noc nabobtnat.

 

2. Druhý den v mixéru ETA Vital Blend rozmixujte kešu ořechy s datlemi. Přidejte všechny zbylé suroviny (lněné semínko i s vodou) a rozmixujte dohladka.

 

3. V pánvi rozehřejte trochu oleje, vlijte naběračku těsta, rozetřete ho po celé ploše pánve a opečte z obou stran dozlatova.