Okurková polévka s avokádem

4 porce
4 minuty
Ideální osvěžení pro horká letní odpoledne. Okurka je bohatá na minerální látky a vitaminy B a C. Avokádo je skvělou cestou, jak do těla vpravit důležité omega-3 mastné kyseliny, navíc čistí pleť. Nezpotíte se ani při přípravě, netrvá ani 5 minut.
Suroviny:
1 salátová okurka
3 zralá avokáda
750 ml vychladlého zeleninového vývaru
šťáva ze 2 limet
1 lžička mletého římského kmínu
špetka soli
špetka kajenského pepře
1 hrst koriandrových lístků
Postup:
1. Okurku oloupejte a nakrájejte na plátky. Avokáda rozkrojte na půl, vyjměte pecku, vydlabejte dužinu a nakrájejte ji na kousky.
2. Do nádoby mixéru ETA Vital Blend vložte okurku a avokáda, zalijte vývarem a limetovou šťávou, dochuťte kmínem, solí a pepřem, zakryjte víčkem a mixujte nejprve na nízké otáčky a postupně je zvyšujte. Rozmixujte dohladka, trvá to zhruba 1 minutu. Ozdobte koriandrem.