Bageta s trhaným vepřovým masem

To, co si běžně představíme pod pojmem obložená bageta, má s touhle chuťově vyladěnou vietnamskou pochoutkou společného jen pramálo. Trhané vepřové a osvědčená kombinace dochucovadel je zárukou úspěchu u rodinného stolu i na party s přáteli.
Suroviny:
1 lžíce limetkové šťávy
7 lžic rybí omáčky
1 lžíce prolisovaného česneku
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžička koření pěti vůní
2 lžíce cukru
500 g vepřové kýty
1 lžíce rostlinného oleje
francouzské bagety
máslo
sriracha majonéza
paštika
nakládaná mrkev a bílá ředkev
okurka
koriandr
jarní cibulka
jalapeno paprička
multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro
Postup:
- Smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku, česnek, pepř, koření pěti vůní a cukr. Vepřové vložte do hrnce v celku, zalijte marinádou. Nastavte program Tlakové vaření na 60 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte odpustit tlak přirozeně, poznáte to podle ventilu, který klesne dolů.
- Vyjměte maso a natrhejte vidličkami na menší vlákna, tuk odstraňte. Rozehřejte pánev a na oleji osmahněte maso z obou stran. Poté přidejte podle chuti výpek z masa.
- Francouzské bagety rozpulte, obě půlky natřete máslem a opečte na rozpálené pánvi z obou stran. Opečené bagety namažte na jedné polovině sriracha majonézou na druhé paštikou. Na polovinu s majonézou navrstvěte trhané maso, mrkev s bílou ředkví, okurku, koriandr, jarní cibulku, nasekanou papričku jalapeno a přiklopte druhou polovinou. Servírujte.
Doporučené