Bageta s trhaným vepřovým masem

Bageta s trhaným vepřovým masem

6 porcí

110 minut

To, co si běžně představíme pod pojmem obložená bageta, má s touhle chuťově vyladěnou vietnamskou pochoutkou společného jen pramálo. Trhané vepřové a osvědčená kombinace dochucovadel je zárukou úspěchu u rodinného stolu i na party s přáteli.    

 

Suroviny:

1 lžíce limetkové šťávy 
7 lžic rybí omáčky
1 lžíce prolisovaného česneku
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžička koření pěti vůní  
2 lžíce cukru
500 g vepřové kýty
1 lžíce rostlinného oleje  

francouzské bagety
máslo
sriracha majonéza
paštika
nakládaná mrkev a bílá ředkev
okurka
koriandr 
jarní cibulka
jalapeno paprička

multifunkční tlakový hrnec ETA Tauro

Postup:

  1. Smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku, česnek, pepř, koření pěti vůní a cukr. Vepřové vložte do hrnce v celku, zalijte marinádou. Nastavte program Tlakové vaření na 60 minut. Po skončení programu stiskněte tlačítko STOP a nechte odpustit tlak přirozeně, poznáte to podle ventilu, který klesne dolů.   

  2. Vyjměte maso a natrhejte vidličkami na menší vlákna, tuk odstraňte. Rozehřejte pánev a na oleji osmahněte maso z obou stran. Poté přidejte podle chuti výpek z masa.   

  3. Francouzské bagety rozpulte, obě půlky natřete máslem a opečte na rozpálené pánvi z obou stran. Opečené bagety namažte na jedné polovině sriracha majonézou na druhé paštikou. Na polovinu s majonézou navrstvěte trhané maso, mrkev s bílou ředkví, okurku, koriandr, jarní cibulku, nasekanou papričku jalapeno a přiklopte druhou polovinou. Servírujte.   

Bageta s trhaným vepřovým masem