Bábovka s kandovaným ovocem

Bábovka s kandovaným ovocem

10 porcí

170 minut

Zkuste si upéct tradiční dezert v netradiční podobě. Pekárna ETA Delicca II vám velmi usnadní práci – těsto zpracuje od začátku do konce a vaše část práce nezabere více než pět minut. Výsledkem bude nadýchaná bábovka, která provoní váš domov sladkou vůní vanilky a kandovaného ovoce.

Suroviny:

175 ml teplé vody
445 g hladké mouky
20 g krupicového cukru
24 g sušeného mléka
2 lžičky soli
1 ½ lžičky vanilkového extraktu
50 g změklého másla
2 vejce
1 lžička sušeného droždí
100 g kandovaného ovoce

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky vlijte vlažnou vodu. Přidejte mouku, cukr, sušené mléko, sůl, vanilkový extrakt, máslo, vejce a nakonec sušené droždí. Zapněte program SLADKÝ, váhu chleba nastavte na 1 000 g, barva kůrky střední.
2. Na konci druhého hnětacího cyklu se ozve 10 x pípnutí. V tento okamžik přidejte k těstu kandované ovoce.
3. Po dokončení programu nechte upečenou bábovku chvíli zchladnout a poté opatrně vyklopte na mřížku.