Domácí pizza

Domácí pizza

3 pizzy

890 minut

Máte chuť na pizzu? Máme pro vás skvělý recept na domácí pizza těsto, které je jemné, křupavé a velmi chutné. Nezapomeňte ho ale nechat odpočinout přes noc v lednici, aby díky štěpení cukrů, bílkovin a tuků získalo tyto skvělé vlastnosti. Pizzu si poté můžete obložit a dochutit podle vašich představ.

Suroviny:

500 g hladké mouky
1 PL extra virgin olivového oleje
21 g čerstvého droždí
250 ml vlažné perlivé vody
5 g soli

pekárna ETA Delicca II

Postup:

1. Ve vlažné perlivé vodě rozpusťte droždí, vmíchejte sůl a přendejte do velké nádoby s velkými hnětacími háky. Přilijte olivový olej a přidejte i mouku. Zapněte program TĚSTO.
2. Po skončení programu těsto vyklopte na mírně pomoučený vál, prohněťte a rozdělte na 3 stejně velké kousky, které zabalte do potravinářské a vložte na 12 hodin odpočinout do lednice.
3. Po 12 hodinách těsto postupně vytahujte z lednice. Vyválejte do kulatého tvaru, poklaďte ingrediencemi dle vlastního výběru. Nakonec zakápněte olivovým olejem.

4. Vložte do rozpálené trouby na 200 °C a pečte dozlatova cca 15–20 minut.