Žitno-špaldové celozrnné bulky

Chystáte se na grilovačku nebo si chcete připravit domácí burgery jen tak pro radost? Vyzkoušejte tyto žitno-špaldové celozrnné bulky od Martiny Lancingerové. Jsou zajímavou alternativou k těm klasickým a navíc vás překvapí, jak jsou vláčné.
Suroviny:
12 g droždí
1 (menší) lžička třtinového cukru
130 ml vlažné vody
120 g hladké celozrnné žitné mouky
120 g celozrnné hladké špaldové mouky
1 lžička soli
1 žloutek
1,5 lžíce olivového oleje
vejce + 1 lžíce mléka na potření
sezamová semínka na posypání
Postup:
1. Droždí rozdrobte do mističky a promíchejte s cukrem. Zalijte vlažnou vodou a nechte 15 – 20 minut odpočívat, aby vzešel kvásek.