Trhané vepřové maso na cideru

Trhané vepřové maso na cideru

4-6 porcí

3 hodiny
 

Maso na víně nebo pivě už jste určitě někde vyzkoušeli. Ale trhané maso na cideru, to možná slyšíte prvně. Za nás je to ale naprostá lahůdka! Trhané maso můžete použít do burgerů, tortill nebo sendvičů, přidáte čerstvou zeleninu, oblíbený dip a večeře nebo svačina je na světě.       

Suroviny:

1-1,5 vepřové krkovice vcelku
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce soli
2 lžičky uzené papriky
1 lžička římského kmínu
1/2 lžičky mletého pepře
3 lžíce oleje
1 cibule
2-3 stroužky česneku
280 ml suchého cideru

Postup:

1. V misce smíchejte hnědý cukr, sůl, uzenou papriku, římský kmín a mletý pepř.
2. Směs vmasírujte do masa. Do Pečenky dejte olej. Přidejte cibuli na kolečka a česnek vcelku.
3. Do středu Pečenky vložte maso a pečte 25 minut. Poté přilijte cider a nechte péct cca 2,5 hodiny. 
4. Hotové maso pomocí vidliček roztrhejte a dejte marinovat do výpeku. Takto připravené maso můžete použít do burgerů s trhaným masem nebo jen tak na bagetu.